+31 (0)6 13 13 13 69
 

Verbouwen woonhuis, van ontwerp tot realisatie

Project: Verbouwen woonhuis, van ontwerp tot realisatie

Opdrachtgever: Familie Van Bokhoven

Tom en Marjon van Bokhoven benaderden Frank Sengers om mee te denken over hun plan om een kantoorruimte te realiseren aan hun woning. Met dit gegeven als uitgangspunt heeft Frank het totaalplaatje in beeld gebracht en de familie Van Bokhoven geadviseerd om het iets groter aan te pakken, waardoor er wellicht een extra slaapkamer gerealiseerd kon worden.

Uiteindelijk is de gehele achterkant van de woning vernieuwd, waarbij Frank vooral gebruik heeft gemaakt van onderhoudsvrije materialen, zoals aluminium puien en zinken dak- en gevelbekleding. Omdat Frank vooral kijkt naar de buitenkant van een woning, heeft hij interieuradviseur Ed Sengers benaderd om het ontwerp ‘vanuit de binnenkant’ te bekijken. Het uiteindelijk resultaat stemde Tom en Marjon zeer tevreden.

En dit vond de opdrachtgever:
‘Toen Frank bij ons kwam praten over de mogelijkheden voor een verbouwing, was er meteen de klik die nodig is voor een langdurige samenwerking. Frank kwam met ideeën waar we zelf niet aan gedacht hadden om onze woning zo efficiënt mogelijk te kunnen herindelen en zo levensloopbestendig te maken. Bovendien is de achterzijde van de woning helemaal onderhoudsvrij gerealiseerd. Het aangebouwde kantoor kan in de toekomst als gelijkvloerse slaapkamer ingericht worden en beneden is er al ruimte gereserveerd om met een kleine aanpassing een doucheruimte te realiseren. Kortom een zeer geslaagde match…’

Tom en Marjon van Bokhoven